Zenegy

Fokusér på medarbejderengagementet

Fokusér på medarbejderengagementet

Kategori:

Dato:


Kan medarbejderengagementet påvirke din virksomhed?

 

Medarbejderengagement kan ofte blive overset af virksomheder, da det normalt ikke ses som noget, der kan tilføre værdi. Men i virkeligheden er medarbejderengagementet en afgørende faktor for en virksomheds succes!

En svimlende 85% af alle medarbejdere er enten ikke engageret eller aktivt uengagerede i deres arbejde. Dette kan have en enorm indflydelse på en virksomhed. Forskning viser, at virksomheder i den øverste kvartil af medarbejderengagement er 17% mere produktive, og 21% mere indbringende end dem i de nederste kvartiler. Desuden har medarbejdere, der er i top 25% af medarbejderengagement, højere salg, højere kundebehandling og nedsat personaleomsætning.

Det er derfor vigtigt at holde dine medarbejdere glade! Gladere medarbejdere har 180% mere energi, er 108% mere engagerede, 50% mere motiverede og 50% mere produktive.

Kultur er en anden vigtig faktor for medarbejderengagementet. At have en klar virksomhedskultur, som medarbejderne forstår - fører til, at medarbejderne har en klar følelse af, hvilken retning de skal gå, hvilket gør dem dedikerede og motiverede til deres arbejde.

Hvordan kan digitale værktøjer hjælpe på medarbejderengagementet?

Digitale værktøjer er blevet mere og mere raffinerede, og meget mere udbredte på nutidens arbejdspladser. Det er klart, at nye teknologier gør arbejdet lettere og endda gør visse jobs forældede, men hvordan kan de bruges til at booste og støtte medarbejdere frem for at erstatte dem?

Når vi taler om digitale værktøjer, henviser vi til et bredt udvalg af teknologier fra kommunikationsplatforme, til automatisering software, til databaser med let tilgængelig information og meget mere. Nøglekonceptet med digitale værktøjer er, at det er noget, der kan bruges til at hjælpe menneskelig praksis.

I en undersøgelse, som blev offentliggjort i juni 2020 og var finansieret af Den Europæiske Unions forsknings- og innovationsprogram ’Horizon 2020’, blev det konstateret, at brugen af digitaliseringen har øget arbejdstageres jobtilfredshed, innovation og problemløsningskompetencer såvel som organisationers samlede produktivitet.

Det er dog vigtigt at indse, at den måde, hvorpå digitale værktøjer implementeres, også er afgørende. Nogle mennesker har rapporteret, at for meget digitaliseret intervention får dem til at føle, at de bliver kontrolleret. Derfor skal man sørge for, at virksomhedens medarbejdere forstår og er enige med de digitale værktøjer, der er i brug.

Hvordan bestræber Zenegy sig efter at skabe medarbejderengagement?

I Zenegy har vores fokus altid været på medarbejderen, så det er ingen overraskelse, at vores softwareløsninger giver medarbejderne en række måder at føle sig engagerede på.

Zenegys interaktive lønseddel giver dig mulighed for at dykke dybere ned i detaljerne omkring din løn. Lønoplevelsen har aldrig været mere engagerende!

Er der en del af din lønseddel, som du ikke forstår, eller som du bare ikke er sikker på? Intet problem! Du kan blot klikke på det pågældende element, så får du en ligetil forklaring på et af de 12 mulige sprog efter eget valg.

Desuden lader Zenegys Medarbejder App, virksomhedens medarbejdere registrere deres timer, kørsel og tillæg og fradrag helt selv. Dette gør ikke kun hele processen lettere - men involverer også medarbejderne og giver dem en følelse af øget autonomi og ansvar.

Den interaktive lønseddel kan ligeledes give en følelse af, at man arbejder hen imod et mål. I gennemsnit vil en tredjedel af menneskes liv blive brugt på arbejde, og endnu mere tid vil blive brugt på at tænke på arbejdet. I vores øjne giver det derfor mening, at når man ser resultatet af sit arbejde, skal det være en oplevelse - som gør en begejstret.

Hvordan er medarbejderengagementet forskelligt fra lang til land?

Forskellige lande har forskellige drivkræfter for medarbejderengagementet. I Sverige værdsætter de respektfuld behandling meget højt. Mens en følelse af personlig præstation i Storbritannien, ses som en højere drivkraft for medarbejderengagement.

Undersøgelser har vist, at kun 10% af medarbejderne i Vesteuropa er engagerede på arbejdspladsen. I Storbritannien er 11% af medarbejderne engageret på arbejdspladsen, og dette er endda faldet i det seneste årti. Dette er ekstremt lavt! Medarbejdere har en tendens til at føle, at de ikke udnytter deres jobpotentiale eller ikke er i stand til at vise deres evner, hvilket får dem til at blive uengagerede.

Sådan måles medarbejderengagementet

Det kan være svært for arbejdsgivere at regne ud, hvordan de kan måle medarbejderengagement. Der er dog en metode, som er blevet bevist at være vellykket og respekteret. Dette er Gallups Q12-undersøgelse. Undersøgelsen består af 12 nøje gennemtænkte spørgsmål, som giver dig nøjagtige resultater, der måler de vigtigste elementer i medarbejderengagementet.

Engagerede medarbejdere er mere villige til at investere i deres arbejde. Engagement skaber innovation, kreativitet, tilfredshed og meget mere, der i sidste ende føre til en effektiv virksomhed. Medarbejderengagement skaber en konkurrencemæssig fordel og øger en virksomheds samlede performance.