Overgangsperioden

Overgangsperioden, eller bedre kendt som den indefrosne periode, er trådt i kraft den 1. september 2019 og varer indtil 31. august 2020. I denne periode optjenes ferie, som udbetales når medarbejderen forlader arbejdsmarkedet. Fonden for Lønmodtagernes Feriemidler står for håndtering og udbetaling af feriepenge opsparet i overgangsperioden.

LÆS MERE

Ny ferielov

Danmark har fået en ny ferielov, der træder i kraft den 1. september 2020. Det har medført nogle ændringer til hvordan man opsparer og afholder ferie. Den vigtigste ændring i ferieloven er introduktion af samtidighedsferie. Efter indtræden af den nye ferielov, bliver det muligt at afholde ferie allerede efter første optjeningsmåned.

LÆS MERE

Ferieoptjening og afholdelse

Indtil den nye ferielov, og samtidighedsferie, træder i kraft, er der forskellige ferieoptjenings- og afholdelsesperioder, som man skal holde styr på. Ferieår 2019 er ligesom man er vant til med afholdelsesperiode fra 1. maj 2019 til 30. april 2020. Ferieår 2020 har derimod en kortere optjenings og afholdelsesperiode - ferie optjent i perioden 1. januar 2019 til 31. august 2019 skal afholdes fra 1. maj 2020 til 31. august 2020. Den 1. september 2020 træder den nye ferielov i kraft, hvor ferie optjent i én måned kan afholdes allerede måneden efter.
Nedenfor har vi lavet en oversigt, der viser optjening og afholdelse af ferie frem til den nye ferielov træder i kraft.

Få vores guide til den nye ferielov, hvor vi tager dig igennem ændringer og de nye regler i den nye ferielov fra ende til anden.
HENT NY FERIELOV GUIDE

Oversigt over funktionaliteter

Med Zenegy er det nemt at administrere og udbetale løn - i overgangsperioden og når den nye ferielov træder i kraft. Vi har lavet en række funktionaliteter, der gør det nemt for virksomheder og lønbogholdere at udbetale korrekt løn til tiden.

Personlig ferielov vejledning i mobilapp

Med Zenegy mobilapp er det nemt at forstå den nye ferielov, overgangsordningen og indefrosset periode.
Medarbejderen får en personlig vejledning i ferieoptjenings- og afholdelsesperioder, samt antal optjente og opbrugte feriedage. Vejledningen er tilpasset personligt til den enkelte og er baseret på medarbejderens aktuelle saldi.

Saldooverblik

Fuld opdateret overblik over medarbejderens feriesaldo. Både medarbejdere og virksomheder får det fulde overblik over feriesaldi for de enkelte ferieår. Derudover er der opdateret saldooverblik over medarbejderens ferieoptjening i den indefrosne periode. Alt fuld tilgængeligt for medarbejderen i Zenegy lønsystem og Zenegy mobilapp.

Automatisk split af tillæg

For medarbejdere med særlig overenskomst, hvor ferietillæg eller feriepengeprocent overstiger standardsatser på hhv. 1% og 12,5%, er der automatisk split af feriemidler. De midler, som overstiger standardsatsen skal ikke indefryses, men sorteres ud af det indefrosset beløb. I Zenegy bliver de midler overført automatisk til en særlig konto.

Automatisk indberetning til eIndkomst

Indberetning og indbetaling til feriekasserne sker løbende og helt automatisk i Zenegy. For feriekasser FerieKonto, 3F eller HORESTA, sker indbetaling til Lønmodtagernes Feriefond automatisk. Ved benyttelse af ‘Anden ferieordning’ - hvor virksomheden beholder feriemidlerne - sker indberetning af midlerne automatisk til eIndkomst, mens du som virksomhed skal sørge for selv at indbetale midlerne rettidigt til Feriefonden.

Tidslinie over vigtige datoer vedrørende den nye ferielov

Få overblik over den fulde rejse fra vedtagelsen af den nye ferielov til vigtige datoer og frister, som man skal være opmærksom på i forløbet.