Genaktivering af medarbejder

Det er ikke muligt at oprette samme medarbejdere flere gange i Zenegy, og du vil derfor også få en fejlmeddelelse, hvis du prøver.

Hvis du ønsker at bruge en fratrådt medarbejder, kan du i stedet for lave en genaktivering. På denne måde beholder du medarbejderens generelle informationer, og du slipper for det rod, det kan give, hvis man får oprettet medarbejdere flere gange.

Du skal gå til Medarbejdere, og i dropdownmenuen under Medarbejder status vælger du Fratrådte. Herefter klikker du dig ind på medarbejderens profil, hvor du finder den blå knap Genaktiver. Her finder du en boks, hvor du får mulighed for at ændre løntype, hvis du eksempelvis skal ændre en medarbejder fra Timelønnet til Funktionær.

Som standard vil funktion Nulstil saldo være aktiveret. Det betyder, at alle medarbejderens saldi bliver nulstillet, når du trykker Gem og dermed gennemfører genaktiveringen. Vi anbefaler generelt, at du nulstiller medarbejderens saldi ved genaktivering.

Efter du har gennemført genaktivering af en medarbejder, vil du have mulighed for at rette alle informationer på medarbejderen på samme måde som du kan gøre det med en nyoprettet medarbejder.

Det vil sige, at alle de felter, der tidligere var låst på medarbejderen, nu vil være mulige at rette i, indtil der er lavet en lønkørsel for medarbejderen.

Genaktivér medarbejder