Det nye ferieår
Dato: aug 17. 2023
af: Line Nielsen
Lønadministration | Zenegy
Det nye ferieår

Hvornår begynder det nye ferieår?

Det nye ferieår starter den 1. september 2023 og løber til den 31. december 2024.

 

Samtidighedsferie

Samtidighedsferie betyder, at medarbejderen optjener og kan afholde deres ferie samtidig med optjeningen. Medarbejderen optjener 2,08 feriedage pr. måned, som kan afholdes i den efterfølgende måned.

 

Optjeningsperiode

Der optjenes ferie mellem den 1. september i ét år- 31. august i det efterfølgende år. Dette giver en periode på 12 måneder, hvor der optjenes ferie. Efter den nye ferielov trådte i kraft i 2020, er der det vi kalder samtidighedsferie. Det betyder som nævnt, at medarbejderens optjente ferie kan afholdes efter første måneds ansættelse.

 

Afholdelsesperiode

Afholdelsesperioden for den optjente ferie er mellem den 1. september i ét år og den 31. december i det efterfølgende år. Dette giver en periode på 16 måneder, hvor der kan afholdes ferie.

 

Husk at afholde al ferien

Ferie optjent i det gamle ferieår, skal bruges inden den udløber, den udløber 31. december. Det er nemlig kun muligt at overføre 5 feriedage, til det nye ferieår. Ferie udover dette som ikke bliver afholdt, vil gå tabt. Det er derfor vigtigt at bruge de ældste feriedage først. Læs mere om den 5 ferieuge.

 

Zenegy lønsystem bruger automatisk de ældste feriedage

Zenegy lønsystem er opsat til automatisk at bruge de ældste feriedage først. Det betyder, at når en medarbejder registrerer ferie, vil det automatisk være medarbejderens ældste feriedage, der bliver brugt først.

I Zenegys medarbejderapp kan medarbejderen nemt skabe overblik over deres feriesaldo. Alle medarbejdere får også adgang til en personlig ferieguide i medarbejderappen, der viser hvor mange feriedage der er optjent og hvornår de senest skal afholdes. Læs mere om Zenegys medarbejderapp her.

 

Læs også Zenegys blog om ‘Regler for ferieplanlægning for dine medarbejdere’. Her kan du bl.a. læse mere om sygdom ifm. med ferie og varsling af ferie. Gå til bloggen her.

 

 

Vil du modtage artikler og nyheder direkte i din indbakke?